Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Συντελεστές

Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας

Εκτελεστής

Η ίδρυση του σχολικού μουσείου ήταν όνειρο ζωής για το δάσκαλο, Γιώργο Πρίφτη,  το οποίο  μεταλαμπάδευσε στο γιο του Στέφανο. Όταν τον Αύγουστο του 2008, ο Στέφανος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ο δάσκαλος, άρχισε στη μνήμη του γιου του τώρα, το έργο για την υλοποίησή του με τη στήριξη φίλων και τοπικών φορέων. Τον Οκτώβριο του 2009 το μουσείο άρχισε να λειτουργεί. Σήμερα αποτελεί μέρος των μουσειακών συλλογών του τμήματος Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και παράλληλα στηρίζεται από το Σύλλογο Φίλων του Σχολικού Μουσείου Κέρκυρας.

Στεγάζεται σε νεοκλασικό σχολικό κτήριο στο Σκριπερό, διαθέτει πλούσια συλλογή σχολικού εξοπλισμού και εγγράφων, δέχεται επισκέπτες όλων των ηλικιών  δωρεάν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές  για τις επισκέψεις  μαθητών, στους οποίους προσφέρει  τρίωρα διδακτικά προγράμματα. Επίσης φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις στον εσωτερικό και στον κατάλληλα διαμορφωμένο αύλειο χώρο.

Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού

Εκτελεστής

Ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού είναι ένας μουσικός και πολιτιστικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε τις 3 Μαΐου 1909 και είναι η τέταρτη σε σειρά ίδρυσης φιλαρμονική στο νομό της Κέρκυρας.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, με αίθουσα εκδηλώσεων 285 τ.μ. Οι άρτιες και άνετες αίθουσες διατίθενται για τις ανάγκες διδασκαλίας των μαθητών των σχολών θεωρίας και οργάνων, για τις δοκιμές και τις συναυλίες της μπάντας, τη φύλαξη των στολών και των οργάνων, για την έκθεση του φωτογραφικού και αρχειακού υλικού 114 και πλέον χρόνων ιστορίας και μουσικής παράδοσης, αλλά και του ιστορικού μουσικού αρχείου της φιλαρμονικής. Επίσης στην αίθουσα του συλλόγου πραγματοποιούνται ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων φορέων.

Στους κόλπους του Συλλόγου λειτουργεί σχολείο μουσικής με τμήματα θεωρητικών της μουσικής, πνευστών και κρουστών οργάνων από εξειδικευμένους και άριστα καταρτισμένους δασκάλους που οι μικροί μαθητές μαθαίνουν όχι μόνο μουσική αλλά και πολιτισμό, να σέβονται το συνάνθρωπο, να ενδιαφέρονται για τα κοινά, να διαμορφώνουν χαρακτήρα, να ανακαλύπτουν και να γνωρίζουν τις αξίες του Πολιτισμού και της Παράδοσης. Επίσης, λειτουργεί τμήμα ενηλίκων μουσικής θεωρίας και οργάνων.

Ο Σύλλογος μας με τα τμήματα που διατηρεί (μπάντα, μπαντίνα & σύνολα μουσικής δωματίου) συμμετέχει από την ίδρυση του ως σήμερα σε πλήθος κοινωνικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών και μορφωτικών εκδηλώσεων. Πραγματοποιεί περί τις 50 δημόσιες εμφανίσεις το χρόνο εκ των οποίων οι 10 είναι συναυλίες, τόσο στην Κέρκυρα, όσο και εκτός Κέρκυρας και Ελλάδας.

Μαντζούκης Κωνσταντίνος

Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Σκριπερού

Ο Κωνσταντίνος Μαντζούκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα 05/07/1996. Μαθήτευσε στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και εν συνεχεία στο 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας. Από το 2009 είναι μέλος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κερκύρας λαμβάνοντας μαθήματα θεωρίας της μουσικής και κλαρινέτο. Το 2015 έλαβε από το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από το Ωδείο Κέρκυρας στην τάξη του Αναστάσιου Καζιάνη. Έλαβε τα πρώτα μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας από τον Αναστάσιο Στρίκο οποίος και τον προετοίμασε για δύο χρόνια Τον Ιούνιο του 2016 έγινε δεκτός στην τάξη του μαέστρου Maximilian Cencic στο Prayner Konservatorium της Βιέννης όπου φοίτησε μέχρι τον Ιουνιο 2020. Τον Οκτώβριο του 2020 μεταφέρθηκε στο Schubert Konservatorium στην τάξη του μαέστρου Balint Kasza από όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2021. Το Σεπτέμβριο του 2021 ανέλαβε την θέση του αρχιμουσικού του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού.

Κρητικός Νικόλαος

Συνθέτης

Κρητικός Νικόλαος Σπύρου (Σκριπερό 1953) Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Αγίου Ματθαίου από 1980-2003 και διευθυντής των Σχολών της. Άρχισε μουσική 8 ετών με τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Σκριπερού Αλκιβιάδη Μαυρομμάτη. Έμαθε τρομπέτα από τον πατέρα του Σ.Κρητικό τρομπετίστα της Φ.Σ. και θεωρία με τον Αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Τσιλιμπάρη. Σπούδασε θεωριτικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Κώστα Νικήτα. Διδάχθηκε ενοργάνωση από τον Αντώνη Τζουμάνη και αρμονία από την Ευαγγελία Τζουμάνη - Αραβανή. Τον δίδαξαν επίσης οι Γεράσιμος Ρομποτής (αρμονία σολφέζ) και Δημήτρης Κάφυρης (τρομπέτα). Είναι αριστούχος του Ωδείου Κερκύρας, στο οποίο σπούδασε ενοργάνωση και διεύθυνση μπάντας με τον Αν. Καζιάνη (πτυχίο το 1 986) και αρμονία με τον Δ. Δαπέργολα (πτυχίο το 1990) με το οποίο μελέτησε αντίστιξη και διεύθυνση ορχήστρας. Διετέλεσε μόνιμο στέλεχος της Σ.Ο. της Φ.Ε. Κέρκυρας (1978-1981), από το 1982 ιδρυτικό μέλος της Σ.Ο. του Δήμου Κερκυραίων (έχοντας παίξει και ως σολίστ). Δίδαξε στη Σχολή τρομπέτας της Σ.Ο. Δήμου Κερκυραίων (1985-1991). Ως διευθυντής της Φιλαρμονικής Αγίου Ματθαίου τιμήθηκε για την συμμετοχή του στις μουσικές εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Μουσικού Συνεδρίου Κερκύρας (9ος 1989). Επίσης, τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Αρχιμουσικών (1992), τη Φιλαρμονική Αγίου Ματθαίου, την Ένωση Αγιοματθητών Αθηνών και τον Ιδιωτικό Οργανισμό Διδακτικών Βιβλίων Θεσσαλονίκης(1994). Υπήρξε καθηγητής του Ωδείου Κερκύρας, όπου δίδαξε ανώτερα θεωρητικά. Κατά καιρούς υπήρξε μουσικός της Φ.Ε. Κέρκυρας. Από το 2015 είναι επίτιμος Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Θιναλίων. Στο συνθετικό τομέα έχει γράψει 37 έργα για μπάντα. Πρόσφατα τιμήθηκε από την Φιλαρμονική Σκριπερού για την παραχώρηση συνθέσεών του.

Προσωπάρης Σπυρίδων

Συνθέτης

Ο Σπυρίδων Προσωπάρης γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1979. Σπούδασε διεύθυνσης ορχήστρας , κρουστά , ανωτέρα θεωρητικά και σύνθεση σε Ελλάδα και Ολλανδία.

Οργάνωσε και διεύθυνε τη Φιλαρμονική Δήμου Πειραιά. Ως μουσικός και αρχιμουσικός συμφωνικής ορχήστρας, μπάντας και μουσικών συνόλων εμφανίστηκε σε Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πολωνία και Σερβία.

Έχει συνθέσει 160 έργα και ενορχηστρώσει πάνω από 1000, πολλά από τα οποία παρουσιάστηκαν σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Τουρκία και Ν. Κορέα. Έργα του για ορχήστρα πνευστών κυκλοφορούν από την ‘’MOLENAAR EDITION’’.

Τον 2020 κυκλοφόρησε CD με έργα του ερμηνευμένα από τη μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας της οποίας είναι Διευθυντής Σχολών και Αρχιμουσικός της από το 2010.

Ρουβάς Σπυρίδων

Συνθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε μουσική στη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» και στα Ωδεία Κέρκυρας και Ιόνιο, απ' όπου έλαβε πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών και Διεύθυνσης Μπάντας, Φούγκας, Δίπλωμα Σύνθεσης και Δίπλωμα Τρομπονιού. 
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Σύνθεση και κάτοχος του Diploma ALCM in Conducting του London College of Music.Επίσης σπούδασε Διεύθυνση Μπάντας στην Libera Accademia DAS, της Associazione Musicale Amadeus, στο Fermo της Ιταλίας. Έχει συνθέσει έργα για μπάντα, συμφωνική ορχήστρα, σύνολα μουσικής δωματίου, φωνητική μουσική, μουσική για παιδικό θέατρο και σχολικές παραστάσεις και σχολικά τραγούδια. Επίσης, έχει μεταγράψει για μικρά και μεγάλα σύνολα πνευστών έργα πολλών συνθετών της Επτανησιακής Σχολής, με στόχο την ανάδειξη και διάδοση του έργου τους. Έργα και μεταγραφές του εκδίδονται από την Sheet Music Plus (www.sheetmusicplus.com) και J.W. Pepper (www.jwpepper.com). 
Το έργο του "Prelude for Meditation", για συμφωνική μπάντα, μοιράστηκε το 2ο βραβείο στον Α' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης πρωτότυπου έργου για Μπάντα που διοργάνωσε το 2014 η Φ.Ε. "Μάντζαρος", ενώ έχει συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς Σύνθεσης. Από το 2003 υπηρετεί ως καθηγητής μουσικής στην Α’/θμια Εκπαίδευση, ενώ από το 2004 διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά στο Ιόνιο Ωδείο και από το 2019 στο Ωδείο Κέρκυρας. Από το 2004 ως το 2017 υπηρέτησε ως Αρχιμουσικός στον Φιλαρμονικό Σύλλογο Σκριπερού. Tον Ιανουάριο του 2014 προσελήφθη ως Υπαρχιμουσικός στη Φ.Ε."Μάντζαρος" ενώ από τον Ιούνιο του 2019 είναι Αναπληρωτής Αρχιμουσικός. Aπό τον Σεπτέμβρη του 2018 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού της Χορωδίας Κέρκυρας. Επίσης, είναι διδάσκων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε Συνέδρια καθώς και ομιλίες για διάφορα ιστορικά και επιστημονικά θέματα που αφορούν τον χώρο της Μπάντας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών (ΠΑΣΥΔΑΥΦΟ), της WASBE(World Association of Symphonic Bands and Ensembles και της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Επίσης, είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μαυρόπουλος Σπύρος

Συνθέτης

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1956 και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική στην  Φ.Ε. «Μάντζαρος». Ακολούθως σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο «Ελληνικό Ωδείο» και στο «Ορφείο Ωδείο». Επίσης σπούδασε πιάνο, τρομπέτα και κλασική κιθάρα. Δίδαξε ως καθηγητής μουσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως διδάσκων στο Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου και ως καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών σε Ωδεία. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο «Ωδείο Φ. Νάκας» (Κέρκυρα) και στο «Ιόνιο Ωδείο». Πολλά από τα έργα του έχουν παιχθεί από γνωστά συγκροτήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως : "Melos Brass Quintet", "Tal Quintet",  "Ορχήστρα της ΕΡΤ", "Συμφωνική Ορχήστρα της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης", "Αθηναϊκή Φιλαρμονία", "London Wind Concert Band", "Ορχήστρα Πνευστών της Μόσχας",  "String Quartet" της Καμεράτα του Μ.Μ.Α. κ.α. Επίσης έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και συνέδρια, όπως του "Georgia University Composition Competition for trio brass" (1994). To 1998 στις παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Ναγκάνο, παίχθηκε η διασκευή του στον «Ολυμπιακό ‘Υμνο» του  Σπ. Σαμάρα, από το Αμερικάνικο Kουϊντέτο “Victorian Brass”. Επίσης το 1998  συμμετείχε με έργα του στο "Wisconsin Sesquicentennial  Brass  Band  Festival"  και το 2000 με το έργο του "Susta" για όμποε, φαγκότο και πιάνο συμμετείχε  στο Διεθνές συνέδριο για το όμποε “IDRS”, Μπουένος 'Αϋρες.  ‘Εχει ασχοληθεί εκτενώς με το έργο του Ν. Μάντζαρου και Σπ. Σαμάρα, των οποίων έργα έχει μεταγράψει κυρίως για ορχήστρες πνευστών. Είναι μέλος της ‘Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών, μέλος της ‘Ενωσης Επτανησίων συνθετών και επίτιμος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος». 'Εργα του για ορχήστρα πνευστών έχουν εκδοθεί στην Ελβετία από τις εκδόσεις "Edition Marc Reift".

Παπαβασιλείου Αφροδίτη

Τραγουδίστρια

Γεννημένη στην Κέρκυρα, η Αφροδίτη Παπαβασιλείου δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της φωνητικής τέχνης και του μουσικού θεάτρου από νεαρή ηλικία. Ξεκίνησε φωνητικές σπουδές σε ηλικία 13 ετών με τη Βαρβάρα Γκαβάκου, δίπλα στην οποία ολοκλήρωσε το Δίπλωμα Μονωδίας στο Ωδείο Αθηνών – Μουσικοί Ορίζοντες με Άριστα παμψηφεί, ενώ η επιτροπή της τελικής της εξέτασης περιλάμβανε τους Μίμη Δριβάλα, Άννα Αράπη και Κώστα Γαϊτάνο. Είναι επίσης κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας από το Ωδείο Κέρκυρας.

Ως μαθήτρια Β’ Λυκείου κατέλαβε την τρίτη θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού, ενώ διακρίθηκε και σε διαγωνισμούς Αρχαίου Δράματος, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους με μουσικά μέρη – κατακτώντας την πρώτη θέση σε περιφερειακό επίπεδο και την τρίτη σε πανελλήνιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια musical καθώς και σεμινάρια Ιστορίας της Όπερας και Κλασικού Τραγουδιού με τον Χριστόφορο Σταμπόγλη.

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ και χορωδός σε πληθώρα παραστάσεων και συναυλιών. Από τα 13 της χρόνια είναι μέλος της Χορωδίας San Giacomo Κέρκυρας, συμμετέχοντας σε έργα όπως Βαφτιστικός, La Traviata, Απάχηδες των Αθηνών, Così fan tutte και άλλα έργα του κλασικού και λυρικού ρεπερτορίου. Έχει λάβει μέρος σε αφιερωματικές συναυλίες της Φιλαρμονικής Σκριπερού για τους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, αλλά και σε συναυλίες εκκλησιαστικής μουσικής και άριες. Με τη Χορωδία Άνω Κορακιάνας έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας έργα θρησκευτικής και λυρικής μουσικής.

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Κέρκυρας αφιερωμένες στους Μίμη Πλέσσα, Αντώνη Βαρδή, Χρήστο Νικολόπουλο και άλλους δημιουργούς. Με την ομάδα Female Echoes, υπό την καθοδήγηση της Έλλης Καρύδη, συμμετείχε στην παραγωγή του Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Επίσης έχει ενσαρκώσει ρόλους όπως η Morticia (The Addams Family) και η Gothel (Rapunzel) σε παραγωγές βασισμένες σε έργα της Disney.

Έχει συνεργαστεί με το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας ως σολίστ και χορωδός και έχει παρουσιάσει αφιερωματικές μουσικές βραδιές στην Ιόνιο Ακαδημία και στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας σε συνεργασία με τη Μαρία Μάζη και τον Χρήστο Μπογδάνο. Μαζί με τους Έλλη Καρύδη και Χρήστο Μπογδάνο έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις ρετρό και οπερέτας σε ανοιχτούς πολιτιστικούς χώρους της Κέρκυρας.

Αποτελεί ενεργό μέλος της Φιλαρμονικής Σκριπερού και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του τραγουδιού, διατηρώντας ένα ευρύ και ευέλικτο ρεπερτόριο, που εκτείνεται από την κλασική και λυρική μουσική μέχρι τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις. 

Μουρατίδη Δέσποινα

Τραγουδίστρια

Η Δέσποινα Μουρατίδη γεννήθηκε και διαμένει στην Κέρκυρα. Είναι Μαθηματικός και Διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι διπλωματούχος στο Κλασσικό Τραγούδι, με βαθμό Άριστα (παμψηφεί), και με Βραβείο (τάξη Έλλης Καρύδη) από το Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας. Έχει λάβει τρίτο βραβείο από το «The New York International Singing Competition». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού τραγουδιού, ενώ συχνά μελετά με τον διακεκριμένο βαθύφωνο Χριστόφορο Σταμπόγλη. Έχει πρωταγωνιστήσει στα μιούζικαλ: «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «Άριελ, η μικρή γοργόνα». Ως σολίστ, έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις, ενδεικτικά: Συμμετοχές σε Gala Όπερας, Συναυλία με έργα από τον κινηματογράφο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, Συναυλία για την Γαλλική Eπανάσταση, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά), ¨Βασίλισσα της Nύχτας¨ από την όπερα του W. A. Motzart «Mαγικός Αυλός», για την επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος, ¨Αφιέρωμα στην Ελληνική Οπερέτα¨, Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας, Συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα Κωνσταντίνου Θεοτόκη, στην αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», Συναυλίες με επτανησιακή μουσική, Οπερέτα: «Η Θείτσα μας» του Αλεξάνδρου Γκρεκ, Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος, Όπερα με συνοδεία κρουστών, Σύνολο κρουστών Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας, Πλατεία San Giacomo, ¨Πανσέληνος Αυγούστου¨, στο Παλαιό Φρούριο, σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κ.ά.

Τριάντης Σωτήρης

Τραγουδιστής

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και θεωρητικών στη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», της οποίας υπήρξε μέλος επί σειρά ετών. Υπήρξε ενεργό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων, όπως επίσης και της ορχήστρας του Πανεπιστημίου της Bologna στην Ιταλία.

Απόφοιτος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και με επιπλέον σπουδές στην Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Bologna, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), έχει εργαστεί ως Ψυχίατρος σε Νοσοκομεία στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχίατρος στην Κέρκυρα.

Σπούδασε μονωδία με υποτροφία στο Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος», καθώς και με τον βαθύφωνο της ΕΛΣ, Τάσο Αποστόλου, και κατέχει δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει παρακολουθήσει masterclass όπερας με τους Δημήτρη Καβράκο, Χριστόφορο Σταμπόγλη και Pietro Ballo, masterclass lied  με τον Andreas Reibenspies και ορατόριου με τον Stephen Varcoe.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την  Εθνική Λυρική Σκηνή, με την Καμεράτα-Armonia Atenea με την ορχήστρα των Δήμων Αθηναίων, με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής του Θ. Αντωνίου, με την ομάδα μουσικού θεάτρου ¨Ραφή¨, καθώς και σε συναυλίες, ως προσκεκλημένος σολίστ, του Ωδείου Αθηνών, του Μουσικού Συλλόγου Gina Bachauer, των τριών Φιλαρμονικών της πόλης της Κέρκυρας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, καθώς και σε παραστάσεις όπερας και μιούζικαλ, στα Φεστιβάλ Salzburg, Αθηνών (σε παραγωγές της Καμεράτα: Romeo e Giulietta /Zingarelli, Alcina/Haendel, The penal colony/Glass, Kiss me Kate/Porter, Sweeney Todd / Sondheim, Ιοκάστη/Κουρουπός) και στο Φεστιβάλ Αιγαίου (Tosca, Rigoletto), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο μουσείο Μπενάκη, στον φιλολογικό σύλλογο ‘Παρνασσό’, στο ωδείο Αθηνών, στο Βeton7, στο Vault Theater Plus, στο Θέατρο ¨Λευτέρης Βογιατζής¨, στην Ιόνιο Ακαδημία Κέρκυρας  και στο θέατρο ‘Απόλλων’ της Ερμούπολης Σύρου.

Στους ρόλους που έχει ερμηνεύσει συμπεριλαμβάνονται οι Escamillo (Carmen/Bizet), Silvio (I Pagliacci/Leoncavallo), Aeneas (Dido and Aeneas/Purcell), Sharpless (Madama Butterfly/Puccini), Monterone, Rigoletto (Rigoletto/Verdi), Πέτρος (El Greco/Χατζηνάσιος), Τραυματιοφορέας (Hin und zuruck/Hindemith), Αlfio (Cavalleria rusticana/Mascagni), Officer (The penal colony/Glass), The King (The Idea/Holst), Melisso (Alcina/Handel), Υποψήφιος βουλευτής (Ο Υποψήφιος/Ξύνδας), Τζακ (Η θείτσα μας/Γκρεκ)

Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει συμμετοχή σε CD με έργα Επτανησίων συνθετών, καθώς και συμμετοχή στο CD "Rossini" του κόντρα τενόρου Franco Fagioli σε παραγωγή της Deutsche Grammophon, με την Καμεράτα-Armonia Atenea υπό τον Γιώργο Πέτρου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι καθηγητής μονωδίας στο Ωδείο Κέρκυρας.

Χονδρογιάννης Αντώνης

Ηχολήπτης 

Ο Αντώνης Χονδρογιάννης είναι επαγγελματίας ηχολήπτης και φωτιστής, με πολυετή εμπειρία στον τομέα του φωτιστικού σχεδιασμού αλλά και της τεχνικής υποστήριξης μιας ευρείας γκάμας εκδηλώσεων όπως θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και πολιτιστικά δρώμενα. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς, διοργανωτές φεστιβάλ και καλλιτέχνες, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, προσφέροντας επαγγελματικές υπηρεσίες με συνέπεια και υψηλή ποιότητα.

Από το 2012, έχει μόνιμη συνεργασία με τον οργανισμό Garage21 για το σχεδιασμό φωτισμού στις παραγωγές αλλά και καλύπτοντας τις ανάγκες σε ήχο και φωτισμό για τις εκδηλώσεις και όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις του οργανισμού. Είναι σταθερός συνεργάτης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, προσφέροντας τεχνική υποστήριξη στις θεατρικές παραστάσεις και από το 2022 διατελεί τεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τεχνών ΙΟΝ.

Από το 2011 είναι ιδιοκτήτης και τεχνικός υπεύθυνος της εταιρείας Soundcheck, η οποία εδρεύει στην Κέρκυρα και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε υπηρεσίες ήχου, φωτισμού και οπτικοακουστικής κάλυψης.

Η Soundcheck έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη για μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων, από μουσικές συναυλίες και καλλιτεχνικά φεστιβάλ έως θεατρικές παραστάσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και κοινωνικά δρώμενα όπως γάμους και δεξιώσεις.

Σκλαβουνάκη Αγάπη-Νεκταρία

Μουσειολόγος

H Αγάπη Νεκταρία Σκλαβουνάκη γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στη Μουσειολογία. Το 2023 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη «Διατήρηση και Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και επί του παρόντος εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Το χρηματοδοτούμενο από το ΥΠΠΟΑ έργο με τίτλο: «"Πέρα από τη Σελίδα": Μια διαδικτυακή έκθεση σύγχρονων μελοποιήσεων από αναγνωστικά βιβλία του 20ου αιώνα» αποτελεί μια ψηφιακή έκθεση που συνδυάζει τη σύγχρονη μουσική δημιουργία με την ελληνική εκπαιδευτική κληρονομιά.